FAQ

FAQ – Ofte stillede spørgsmål.

  1. Er det kun eksmuslimer, som kan blive medlem?  

Nej. Alle kan tegne medlemskab og også støtte foreningens arbejde som støttemedlem. Dog skal alle aktive medlemskaber igennem en screeningprocess først. Foreningen Frafalden er til for at støtte eksmuslimer med fællesskab og netværk, og det kan vi alle hjælpe med, uanset baggrund.

  1. Hvorfor hedder i “Frafalden” ?

Frafalden har en negativ klang, fordi man i religiøse kredse har kriminaliseret fravalg af religion. Vi mener ikke det er en synd, eller på anden måde forkert at vælge religion fra, derfor tager vi det negative ord på os for at gøre det positivt, og dermed mindre “farligt”.

  1. Hvor holder I til ? 

Vi har medlemmer spredt rundt i landet, og vi er derfor mobile, hvis der er behov for et møde. 

  1. Er foreningen Frafalden politisk ? 

Nej. Foreningen Frafalden er apolitisk. I vores vedtægter har vi f.eks. skrevet ind, at formandsskabet ikke må være politisk opstillet nogen steder.  Vi vægter mangfoldighed i bestyrelsen, og folk må gerne være medlem i politiske partier, men altså ikke opstillet. 

  1. Kan muslimer også blive medlem?

Som støttemedlem kan alle støtte, uanset religiøs eller etnisk baggrund. Vores målgruppe er dog eksmuslimer og muslimer som ønsker at forlade troen. Det er dem, vi gerne vil hjælpe og skabe fællesskab og netværk for, og derfor er aktivt medlemskab forbeholdt dem.