Om os

Om os

Foreningen Frafalden er en frivilligt drevet nonprofit-forening, som arbejder for at skabe fællesskab og netværk for eksmuslimer i Danmark. 

Vi blev stiftet den 22. august 2020. Vi ved, hvor svært det kan være at forlade islam. Derfor ønsker vi at yde støtte til eksmuslimer og vise, at der er et liv på den anden side af religionen. 

Desværre kan det selv den dag i dag have store konsekvenser at forlade islam. Der er alt for mange, som ikke vil acceptere, at man som muslim vælger sin religion fra. Det vil vi ikke acceptere. 

Derfor arbejder vi med at skabe et fællesskab og netværk for eksmuslimer. Vi vil skabe et sted, hvor vi kan tale åbent om tvivl, vores valg, udfordringer og erfaringer, og på den måde skabe en fælles stemme for eksmuslimer i Danmark. 

Vores bestyrelse er tværpolitisk, men vi er helt enige om én ting: enhver skal have sin frihed til at vælge religion til eller fra.

Frafald er et frit valg – ikke en synd.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål.

  1. Er det kun eksmuslimer, som kan blive medlem?  

Nej. Alle kan tegne medlemskab og også støtte foreningens arbejde som støttemedlem. Dog skal alle aktive medlemskaber igennem en screeningprocess først. Foreningen Frafalden er til for at støtte eksmuslimer med fællesskab og netværk, og det kan vi alle hjælpe med, uanset baggrund.

  1. Hvorfor hedder i “Frafalden” ?

Frafalden har en negativ klang, fordi man i religiøse kredse har kriminaliseret fravalg af religion. Vi mener ikke det er en synd, eller på anden måde forkert at vælge religion fra, derfor tager vi det negative ord på os for at gøre det positivt, og dermed mindre “farligt”.

  1. Hvor holder I til ? 

Vi har medlemmer spredt rundt i landet, og vi er derfor mobile, hvis der er behov for et møde. 

  1. Er foreningen Frafalden politisk ? 

Nej. Foreningen Frafalden er apolitisk. I vores vedtægter har vi f.eks. skrevet ind, at formandsskabet ikke må være politisk opstillet nogen steder.  Vi vægter mangfoldighed i bestyrelsen, og folk må gerne være medlem i politiske partier, men altså ikke opstillet. 

  1. Kan muslimer også blive medlem?

Som støttemedlem kan alle støtte, uanset religiøs eller etnisk baggrund. Vores målgruppe er dog eksmuslimer og muslimer som ønsker at forlade troen. Det er dem, vi gerne vil hjælpe og skabe fællesskab og netværk for, og derfor er aktivt medlemskab forbeholdt dem.

 

6. Er foreningen Frafalden statsstøttet?

Nej, Foreningen Frafalden er ikke statstøttet. Vi er en frivillig organisation, og økonomien kommer af medlemskontingent og donationer.

7. Er Foreningen Frafalden et safehouse?

Nej, vi er et fællesskab, som vil skabe netværk for eksmuslimer i Danmark. For at styrke den enkelte, som ønsker at forlade islam, eller som har forladt islam, men ikke har nogen i sit netværk at dele sine tanker med. På den måde er vi et safespace, men ikke et safehouse. Vi har dog heldigvis en række civile kontakter, som tilbyder husly og transport, i akutte tilfælde, som kan opstå. Dette betyder at vi naturligvis støtter op og hjælper om den individuelle situation, hvis det skulle være nødvendigt.

Foreningen Frafalden 
kontakt@Frafalden.dk
CVR : 41609389