Om os

Foreningen Frafalden er en frivilligt drevet nonprofit-forening, som arbejder for at skabe fællesskab og netværk for exmuslimer i Danmark. 

Vi blev stiftet den 22. august 2020. Vi ved, hvor svært det kan være at forlade islam. Derfor ønsker vi at yde støtte til exmuslimer og vise, at der er et liv på den anden side.

Vi vil skabe et sted, hvor vi kan tale åbent om tvivl, vores valg, udfordringer og erfaringer, og på den måde skabe en fælles stemme for exmuslimer i Danmark. 

 

Frafald er et frit valg – ikke en synd.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål.

  1. Er det kun exmuslimer, som kan blive medlem?  

Aktiv medlemskab er forbeholdt exmuslimer og ikke-muslimer. Men støttemedlemskab er for alle.

  1. Hvorfor hedder i “Frafalden” ?

Frafalden har en negativ klang, fordi man i religiøse kredse har kriminaliseret fravalg af religion. Vi mener ikke det er en synd, eller på anden måde forkert at vælge religion fra, derfor tager vi det negative ord på os for at gøre det positivt, og dermed mindre “farligt”.

  1. Hvor holder I til ? 

Vi har medlemmer spredt rundt i landet, og vi er derfor mobile, hvis der er behov for et møde. 

  1. Er foreningen Frafalden politisk ? 

Nej. Foreningen Frafalden er apolitisk. I vores vedtægter har vi f.eks. skrevet ind, at formandsskabet ikke må være politisk opstillet til folketingsvalg eller kommunalvalg.  Vi vægter mangfoldighed i bestyrelsen, og folk må gerne være medlem i politiske partier, eller bestyrelser, men altså ikke opstillet til folketingsvalg, eller kommunalvalg. 

  1. Kan muslimer også blive medlem?

Som støttemedlem kan alle støtte, uanset religiøs eller etnisk baggrund. Vores målgruppe er dog exmuslimer og muslimer som ønsker at forlade islam . Det er dem, vi gerne vil hjælpe og skabe fællesskab og netværk for, og derfor er aktivt medlemskab forbeholdt dem.

 

6. Er foreningen Frafalden statsstøttet?

Nej, Foreningen Frafalden er ikke statstøttet. Vi er en frivillig organisation, og økonomien kommer af medlemskontingent og donationer.

7. Er Foreningen Frafalden et safehouse?

Foreningen Frafalden er ikke er safehouse, men vi har dog heldigvis en række civile frivillige, som tilbyder husly og transport, i akutte tilfælde, som kan opstå. Dette betyder at vi naturligvis støtter op og hjælper om den individuelle situation, hvis det skulle være nødvendigt.

Foreningen Frafalden 
kontakt@Frafalden.dk
CVR : 41609389