Når islam står i vejen for kærlighed

Seneste indlæg:


Der er endnu ikke noget indhold at vise.

Foreningen Frafalden er ikke kun for exmuslimer, vi rådgiver også danske ikke-muslimer. Om det er pårørende, eller som her, en etnisk dansk kvinde med en muslimsk kæreste som skriver i vores anonyme chat.
Som exmuslimer, pakker vi ikke tingene ind, og lader ikke politisk korrekthed stå i vejen.
————————————————
“Hej. Jeg er en etnisk dansk pige på 22, med en muslimsk kæreste. Han stammer fra Libanon. Vi har været kærester i et år, og har et meget harmonisk liv, fordi vi kulturelt set er meget ens og vil de samme ting. Vi er nu begyndt at snakke om eventuelt ægteskab i fremtiden, og hvad vores muligheder er her. For at hans familie skal acceptere ægteskabet, har han nu fortalt mig, at jeg sandsynligvis vil være nødt til at konvertere til islam. Som udgangspunkt er det ikke noget jeg frygter, fordi jeg synes religionen er smuk, og jeg alligevel er vant til at spise halal, de muslimske højtider mm.
Jeg er indforstået med de muslimske levemåder, men skal også understrege, at min kæreste ikke er særlig radikal – Han lever meget vestligt, med undtagelse af at han ikke drikker alkohol og kun spiser halal. Inden jeg beslutter mig for at konvertere, vil jeg gerne høre mere fra nogen der ved mere end jeg gør. Er der særlige ting jeg juridisk skal være opmærksom på? Hvordan sikrer jeg mine kommende børn og jeg, i tilfælde af skilsmisse? Håber min besked er til at finde hoved og hale i 🙂 På forhånd tak”
 
Svar :
Der er flere ting du bør tænke over her.
1.
I lever harmonisk, men alligevel forventes det at du skal konvertere til islam før i kan være sammen. Hvorfor kan han ikke gifte sig med dig som du er ? Eller han kan konverterer ?
Den konvertering ville blot blive en proforma, altså blot på papir, men hvis du går med til at konvertere for at blive gift, hvad bliver så det næste ? Omskæring hvis i får børn ? Tildækning hvis det pludselig bliver forventet ?
Det kan hurtigt blive en glidebane hvor du giver afkald på dine egne værdier.
2.
Hvad ser du som smukt i islam ?
Islam er meget mere end blot hvad man spiser eller højtider. Islam er også en forhindring mellem to forelskede mennesker som i eksempelvis du og din kærestes situation.
3.
Din kæreste er ikke radikal, siger du. Det kan sagtens være han ikke er det, men har han modet til at trodse hans forældres ønske om at bestemme hvem han må være sammen med ? Altså hvis en mand elsker en kvinde, så elsker han vel hende for det hun er, og ikke det som forældrene, islam eller naboen ønsker hun skal være.

4. ift det juridiske, har vi frivillige i foreningen, som er jurister til dagligt, som vi gerne sætter dig i kontakt med.  

Du er velkommen til at skrive hvis du har yderligere spørgsmål.